eXTReMe Tracker

fredag 9 februari 2007

Tre dagars kontroll

I går var vi tillbaka på Karolinska för efterkontroll. I vanlig god stil passade vi på att maxa vår dag så mycket som möjligt. Micke var på labmöte på morgonen och jag passade på att bjuda mitt lab på lite morgonfika och visa upp den lille. Sen var det dags för kontroll: väga, klämma och "bända". Han hade gått ner lite, till ca. 2900 g, men inte mer än vad som är normalt. De kollade också hans hörsel med en otroligt sofistikerad apparat. De satt en liten hörselsnäcka i hans öra, den sände ut små klickljud som sätter flimmerhåren i örat i svängning. Flimmerhåren skickar tillbaka ljudvåger som registreras av micken som också sitter i hörselsnäckan. Hur låter flimmerhår som rör sig kan man undra? Allt var bara finfint med honom. Efter lite lunch fick även Mickes arbetskamrater träffa den lille. Micke stannade kvar på jobbet och jag och lilleman passade på att hälsa på mormor på hennes jobb på vägen hem. Hon var mäkta stolt när hon visade upp sitt nya barnbarn för sina arbetskamrater. Sista anhalt var Edvins förskola. Edvin var mycket nöjd att hans bebis kom och hälsade på på förskolan.

2 kommentarer:

Maria sa...

Men kära nån är du ute och socialiserar hej-vilt redan!? Är du superkvinnan Ulrica??? Eller lider jag av för dålig koll på läget!? Jag trodde att man var sängliggande i minst en månad i gipsvagga efter leverans!

Ulrica sa...

Bör nog inte i detta sammanhang nämna att jag bakade en sockerkaka kvällen innan att ta med till labbet. Jag tror att den snabba och enkla förlossningen har bidragit till att jag är så rörlig och pigg. Och det är så skönt att kunna röra sig igen efter att suttit fast på soffan i veckor. Men jag kanske borde ta det lite lugnt. Det lovar jag att göra.