
På önskemål från Fikatanten kommer nu receptet på vår pizzadeg. Den blir tunn och lite krispig och bakas med fördel på pizzasten i ugnen.
Pizzadeg (2 st tallriksstora tunna pizzor)
2 tsk torrjäst
2 dl varmt vatten (ca 43°C)
5 dl mjöl
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
Gör så här:
- Blanda jäst, o.6 dl av vattnet samt 0.6 dl mjöl. Låt stå i 30 minuter.
- Tillsätt resten av mjölet, vattnet samt olivolja och salt. Blanda och knåda sedan på mjölat bakbord tills degen är jämn, elastisk och lite kladdig på ytan (7-8 minuter).
- Lägg degen i skål med lite olja vänd runt degen. Täck med plastfolie och jäs i 1 1/2 timme eller i kylskåp över natt.
- Kavla ut degen till önskad storlek och tjocklek.
2 kommentarer:
Oh! Man tackar, man tackar! Jag ska genast skriva ner receptet på ett receptkort och stoppa in det i mitt lilla receptkartotek!
Varsågod! Jag skulle gärna ta del av det kartoteket. Kanske kommer det i blogform en vacker dag.
Skicka en kommentar